Придружите се уређивачком маратону о животној средини

Викимедија Србије сe трећи пут заредом придружује глобалној кампањи #WikiForHumanRights. Кампања има за циљ повећање видљивости садржаја о људским правима, а ове године се фокусира на право на здраву и одрживу животну средину. На Википедији на српском ће бити реализована у виду уређивачког маратона који ће трајати од 19. до 25. априла.

Организатори међународне кампање #WikiForHumanRights охрабрују све Викимедијине огранке и заједнице да на Викимедијиним пројектима покрену иницијативе које ће повећати свест о праву на чисто, здраво и одрживо окружење за живот. Ово право признато је у више од 150 земаља света. Под здравом животном средином подразумева се стабилна клима, здраве животне заједнице и нетоксично окружење. Кампањом се жели повећати знање о здравом екосистему од којег зависимо, због воде коју пијемо, ваздуха који дишемо, хране коју једемо и ресурса који су нам потребни.

Боље знање о људским правима и животној средини помаже друштву да се опорави. Разумевање и истицање знајача ових тема помаже заједницама широм света у доношењу одлука на свим нивоима, а на крају може довести до ефикаснијег одговора на кризу.

Придружите нам се и креирајте садржај који повезује људска права, здраву животну средину и разнолике заједнице под утицајем еколошких проблема широм света.

Слични чланци

Отворена регистрација за конференцију Викилајв 2024
Четврта акција писања биографија на Википедији на српском језику
Резултати конкурса за доделу микрогрантова 2024.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *