Последње такмичење у овој години посвећено знаменитим женама

Група уредника и Викимедија Србије овог новембра покрећу такмичење у писању нових и допуњавању постојећих чланака на тему знаменитих жена, на Википедији на српском језику. Уредници и уреднице ће моћи да пишу о женама, које су оставиле значајан траг у историји или у савременом добу, од 5. новембра до 5. децембра, а победници добијају ваучере за куповину технике у износима од 20, 10 и 5 хиљада динара.

Ово такмичење се организује у циљу повећања видљивости значајних жена из области науке, књижевности, уметности, спорта и многих других, али и повећања свести о достигнућима ових жена. Сви детаљи такмичења налазе се на страни догађаја на Википедији, а питања или захтеве за помоћ можете поставити на страни за разговор.

Чланови жирија прегледаће све чланке и бодовати сваки понаособ бодовима од 0 до 5 а затим ће оцену помножити са бројем бајтова новог или допуњеног чланка. Молимо све такмичаре да пре почетка такмичења пажљиво прочитају правила и смернице. Прва три корисника са највише бодова добиће ваучере за куповину технике у износима од 20, 10 и 5 хиљада динара, а поред тога биће додељена и две додатне награде у виду ваучера за куповину књига у износима од по 2.000 РСД.

Срећно!

Ауторка: Невена Рудинац, Викимедија Србије

Илустрација: Горана Гомирац, Викимедија Србије

Слични чланци

Вики воли спорт први пут на Википедији на српском језику!
Завршен је трећи по реду уређивачки маратон поводом Светског дана избеглица!
Ратификација Повеље покрета

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *