Позивамо вас да учествујете у уређивачком маратону поводом Међународног дана особа са инвалидитетом!

Међународни дан особа са инвалидитетом, 3. децембар, ни ове године неће проћи непримећено. Викимедија Србије, предана промоцији слободног знања и већој видљивости особа са инвалидитетом, поносно најављује четврти онлајн уређивачки маратон на Википедији на српском језику. Овај догађај има за циљ не само писање нових, већ и допуњавање постојећих чланака о темама које се односе на права особа са инвалидитетом, свакодневне изазове с којима се суочавају, значајне личности, и организације посвећене овој важној друштвеној групи. Маратон ће симболично почети 3. децембра и трајати до 10. децембра. 

Преко милијарду људи, или приближно 15% светске популације, живи са неким обликом инвалидитета, стога је веома важно ширење свести и разумевања. Викимедија Србије, свесна овог изазова, жели да кроз овај маратон подигне свест о баријерама са којима се особе са инвалидитетом свакодневно суочавају. Овај догађај је прилика да заједно радимо на сузбијању стигме и доприносимо инклузивнијем друштву.

Уређивачки маратон поводом Међународног дана особа са инвалидитетом је прилика да заједно изградимо мост ка разумевању, инклузивности и ширењу слободног знања. Надамо се да ћете се придружити овој акцији у што већем броју и тиме допринети побољшању видљивости и разумевању особа са инвалидитетом. Маратон је  отворен за све који желе допринети, а за учешће у маратону потребно је уписати се на листу учесника у оквиру стране догађаја.

Пружите свој допринос. Будите део позитивне промене.


Ауторка: Невена Рудинац, Викимедија Србије

Илустрација: Горана Гомирац, Викимедија Србије

Слични чланци

Вики воли спорт први пут на Википедији на српском језику!
Завршен је трећи по реду уређивачки маратон поводом Светског дана избеглица!
Ратификација Повеље покрета

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *