Завршена је Акција сређивања и чишћења чланака о знаменитим женама

Викимедија Србије организовала је Акцију сређивања и чишћења чланака о знаменитим женама која је имала за циљ да се унапреди квалитет чланака о женама које су дале значајaн допринос у различитим областима. На овај начин желели смо такође и да дамо допринос томе да се још већи број њих може наћи на листи сјајних и добрих чланака, чиме се повећава њихова видљивост на Википедији. Током акције 7 уредника и уредница је средило 50 чланака. Највећи допринос остварила је уредница EmiliaITČA која је средила и допунила преко 20 чланака. 

Учесници и учеснице су имали могућност да сређују биографије о знаменитим женама које се налазе у главном именском простору, али и нацрте биографија проминентних жена. Како би било могуће да се акција регуларно одржи, постојала су следећа правила: 

  • Учесници акције су могли бити сви регистровани корисници;
  • Појам „сређивање” обухватао је следеће радње: реорганизација садржаја (преламање текста, подела у одељке и мењање распореда), сређивање превода и језичка дорада, сређивање спољашњих веза, сређивање референци, категоризација, мењање из пристрасног тона у непристрасни и додавање унутрашњих веза;
  • За сваки сређени чланак учесници и учеснице су добијали по један бод;
  • Чланци који су улазили у евиденцију морали су се односити на биографије знаменитих жена

Акција је трајала од 15. августа до 5. септембра. 

Ауторка: Невена Рудинац, Викимедија Србије

Напомена о ауторским правима: SIS women using Purple Analog.png, аутор фотограф војске САД-а под public domain лиценцом на Викимедијиној остави.

Слични чланци

Вики воли спорт први пут на Википедији на српском језику!
Завршен је трећи по реду уређивачки маратон поводом Светског дана избеглица!
Ратификација Повеље покрета

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *