Завршена акција на Википедији на тему медицине

Акција писања чланака о медицини завршена је 15. јуна, а током ње је написано и допуњено 67 чланака о знаменитим личностима из света медицине, болестима, областима медицине и многим другим темама. Циљ акције био је повећања садржаја о медицини, а имајући у виду потребу за оваквим видом знања. У акцији је учествовало седам учесника, од којих је шесторо написало пет или више чланака и тако заслужило споменицу. 

Акција писања чланака о медицини трајала је од 1. до 15. јуна и главни циљ био је повећања садржаја о овој важној теми. Пријаве су биле отворено све време трајања акције, а свако ко је био заинтересован или је желео да се опроба у уређивању Википедији, могао је да учествује.

Будући да је Википедија један од највећих извора знања, важно је да се у оквиру ње нађу чланци који омогућавају бољу едукацију и информисаност о различитим видовима болести. Осим садржаја о теми, чланци на Википедију пружају и релевантне референце на које читаоци могу бити упућени ради даљег истраживања. Учесници су имали слободу избора теме, па су писали о медицинским наукама, болестима, знаменитим личностима из света медицине, добитницима Нобелове награде, медицинским факултетима или установама за лечење.

Правила су била следећа:

  • Учесници акције су могли бити сви регистровани корисници.
  • Чланци који су улазили у евиденцију су морали бити у вези са медицином.
  • Споменица за учеснике је додељена по завршетку акције, свакоме ко је написао 5 или више чланака.
  • Акција је трајала од 1. до 15, јуна 2021. године, а чланци у евиденцији рачунали су се само ако су направљени или проширени током трајања акције.
  • Дозвољено је било превођење чланака са других Википедија.
  • Након завршеног чланка на страницу за разговор истог потребно је било ставити шаблон {{Акција на тему медицине}}.

Захваљујемо се свима на учешћу и позивамо вас да и даље пратите и подржавате акције на Википедији.

Ауторка: Ивана Маџаревић, Викимедија СрбијеНапомена о ауторским правима: Medicine competition – WMRS barnstar.png, ауторке Горане Гомирац, под cc by sa-4.0, са Викимедијине мултимедијалне оставе.

Слични чланци

Пети уређивачки маратон поводом Светског дана Рома 2024: Заједно креирамо знање о идентитету, историји, култури и правима Рома
Отворена регистрација за конференцију Викилајв 2024
Четврта акција писања биографија на Википедији на српском језику

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *