Завршена акција на Википедији на тему медицине

Акција писања чланака о медицини завршена је 15. јуна, а током ње је написано и допуњено 67 чланака о знаменитим личностима из света медицине, болестима, областима медицине и многим другим темама. Циљ акције био је повећања садржаја о медицини, а имајући у виду потребу за оваквим видом знања. У акцији је учествовало седам учесника, од којих је шесторо написало пет или више чланака и тако заслужило споменицу. 

Акција писања чланака о медицини трајала је од 1. до 15. јуна и главни циљ био је повећања садржаја о овој важној теми. Пријаве су биле отворено све време трајања акције, а свако ко је био заинтересован или је желео да се опроба у уређивању Википедији, могао је да учествује.

Будући да је Википедија један од највећих извора знања, важно је да се у оквиру ње нађу чланци који омогућавају бољу едукацију и информисаност о различитим видовима болести. Осим садржаја о теми, чланци на Википедију пружају и релевантне референце на које читаоци могу бити упућени ради даљег истраживања. Учесници су имали слободу избора теме, па су писали о медицинским наукама, болестима, знаменитим личностима из света медицине, добитницима Нобелове награде, медицинским факултетима или установама за лечење.

Правила су била следећа:

  • Учесници акције су могли бити сви регистровани корисници.
  • Чланци који су улазили у евиденцију су морали бити у вези са медицином.
  • Споменица за учеснике је додељена по завршетку акције, свакоме ко је написао 5 или више чланака.
  • Акција је трајала од 1. до 15, јуна 2021. године, а чланци у евиденцији рачунали су се само ако су направљени или проширени током трајања акције.
  • Дозвољено је било превођење чланака са других Википедија.
  • Након завршеног чланка на страницу за разговор истог потребно је било ставити шаблон {{Акција на тему медицине}}.

Захваљујемо се свима на учешћу и позивамо вас да и даље пратите и подржавате акције на Википедији.

Ауторка: Ивана Маџаревић, Викимедија СрбијеНапомена о ауторским правима: Medicine competition – WMRS barnstar.png, ауторке Горане Гомирац, под cc by sa-4.0, са Викимедијине мултимедијалне оставе.

Слични чланци

Вики воли спорт први пут на Википедији на српском језику!
Завршен је трећи по реду уређивачки маратон поводом Светског дана избеглица!
Ратификација Повеље покрета

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *