Еду Вики камп 2021 – опет тамо где си ти!

Позивамо те, као и прошле године, да заједно размишљамо, замишљамо, истражујемо и разговарамо о месту и улози Википедије у образовању, које се убрзано мења. Развој технологије нам је омогућио сасвим нове видове учења и комуникације које користимо у свакодневном животу, али и у образовању. Захваљујући истим тим технологијама, Викимедија Србије настоји и у доба пандемије да одржи везе и континуитет у нама битним односима са младима, превасходно са студентима и ученицима средњих школа. 

Због тога те позивамо да се прикључиш другом Онлајн Еду Вики кампу, тродневном догађају који ће бити одржан  23, 24. и 30. октобра 2021. године путем платформе ZOOM. Камп окупља добровољце који су заинтересовани да активно доприносе развоју образовног програма Викимедије Србије. Током програма ћеш имати прилику да сазнаш на који начин Википедија може бити коришћена као наставно средство. Радећи заједно, у тимском духу, унапређујеш вештине које ће ти помоћи да побољшаш своју комуникацију, начин писања, преговарања и сл., а које можеш да искористиш приликом остваривања сарадње са професорима на факултету или у другим образовним институцијама. Викимедија Србије је до 2019. године организовала 4 кампа широм Србије. 

Надали смо се да ћемо са том праксом наставити 2021. године, али пошто су цео свет погодиле промене које су врло неизвесне, одлучили смо да и ове године мишљења и искуства размењујемо онлајн. Знајући да онлајн догађаји нису више толико изазовни као раније и да сви трагамо за социјалним контактима уживо, одлучили смо да наш Еду Вики камп ипак направимо другачијим од осталих и да ти понудимо прилику да добијеш:

  • Знање о писању чланака на Википедији уз индивидуалну подршку ментора
  • Прилику да Википедију инкорпорираш у своје образовање
  • Могућност за ангажовањем на занимљивим и креативним пројектима Викимедије Србије
  • Искуство у тимском писању пројеката, од којих ће најбољи бити награђени
  • Остваривање контакта са младим тимом Вики амбасадора и прилику да будеш део истог тог тима
  • Могућност да упознаш и да се дружиш са вршњацима који имају слична интересовања
  • Предност приликом одабира за први следећи Еду Вики камп који ће бити одржан уживо
  • Сертификат о учешћу на Еду Вики кампу

Пријављивање

Догађаји Викимедије Србије су отворени за све добровољце, али будући да је камп посвећен учесницима који намеревају да се укључе у тим образовног програма, предност ће имати ученици завршне године средњих школа и студенти. Од учесника се очекује активно учешће. Сви заинтересовани се могу пријавити попуњавањем овог формулара до 10. октобра 2021. године. Учешће је бесплатно за све учеснике. Са онима који буду одабрани, биће организован краћи онлајн интервју. Сви учесници су у обавези да током интервјуа и кампа имају уређај са камером и микрофоном како бисмо обезбедили активно учешће свих учесника. За сва питања нам се можеш обратити мејлом на nebojsa.ratkovic@vikimedija.org или телефоном на 060/7454771.

Више информација о Еду Вики кампу можеш да нађеш на страници догађаја на Википедији.


Аутор: Небојша Ратковић, Викимедија Србије

Напомена о ауторским правима: Mmmilan92, CC BY-SA 4.0

Слични чланци

Отворена регистрација за конференцију Викилајв 2024
Четврта акција писања биографија на Википедији на српском језику
Резултати конкурса за доделу микрогрантова 2024.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *