Викимедија Србије организује тренинг комуникацијe

Викимедија Србије организује тренинг за унапређивање комуникацијских вештина за заинтересоване чланове и чланице заједнице. Тренинг ће се одржати онлајн, у суботу 26. фебруара од 13 до 17 часова, а пријаве су отворене за уреднике и уреднице Википедије, као и за волонтере и волонтерке Викимедије Србије до недеље, 20. фебруара у 23:59. 

Успешна комуникација на Википедији повољно утиче на међуљудске односе и доприноси бољој радној атмосфери. Ово је важно нарочито имајући у виду да заједница Википедије свакодневно ради онлајн, што оставља простора за повремене неспоразуме и конфликте. 

Како је заједница изразила жељу да учествује на оваквим и сличним обукама, Викимедија Србије је ангажовала Убунту центар да одржи тренинг који ће обухватити успешну комуникацију кроз ТА концепте, емоционалну писменост у комуникацији, управљање конфликтима и конструктиван фидбек. Тренинг ће се састојати од теоријског и практичног дела, као и дела резервисаног за евалуације. 


Сви заинтересовани се могу пријавити путем кратког формулара до недеље 20. фебруара у 23:59. Тренинг ће се одржати преко Зум платформе, а будући да је рад у мањој групи продуктивнији, имајте у виду да су места ограничена. Такође, како би тренинг имао ефекта, охрабрују се заинтересовани да активно учествују у вежбама, уз поштовање других учесника и учесница.


Ауторка: Ивана Маџаревић, Викимедија Србије

Илустрација: Горана Гомирац, Викимедија Србије

Слични чланци

Резултати конкурса за доделу микрогрантова 2024.
Придружите се јубиларном петом уређивачком маратону поводом Светског дана Рома
Одржан уређивачки маратон у оквиру Викигеп кампање

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *