Уређивачки маратон поводом Међународног дана музеја

У сусрет Међународном дану музеја, Викимедија Србије организује онлајн уређивачки маратон, који ће трајати од 18. до 24. маја у писању нових и допуњавању постојећих чланака на Википедији о музејима, значајним уметничким делима и уметницима који су оставили траг. Ширењем знања о овим темама, циљ нам је да укажемо на важност музеја у очувању културе, размени знања и међусобном разумевању народа.

Међународни дан музеја (18. маја) се обележава од 1977. године по препоруци Међународног савеза музеја, како би се представила достигнућа у области културе и значај музеја као јавних, али и приватних институција. Услед глобалне пандемије вируса корона, ове године ће обележавање Међународног дана музеја имати фокус на активности на интернету.

За учешће у маратону потребно је уписати се на листу учесника на страни догађаја на Википедији. Особе које немају искуства у уређивању Википедије, а које желе да се придруже нашој акцији, могу користити упутство о уређивању Википедију помоћу визуелног уређивача или видео туторијале за уређивање Википедије у коду, а за сва додатна питања можете послати мејл на gorana.gomirac@vikimedija.org.

Надамо се да ћете се придружити овој акцији у што већем броју и тиме поделити своје знање са целим светом.

Ауторка: Горана Гомирац, Викимедија Србије

Напомена о ауторским правима: 

Brodski palubni telegraf.jpg, аутора Miloš Jurišić са Викимедијине мултимедијалне оставе

Narodni muzej Niš 12.jpg, аутора Miljan Simonović са Викимедијине мултимедијалне оставе

Слични чланци

Уређивачки маратон – Позоришна сцена на Википедији
Уређивачки маратон – Међународни дан особа са инвалидитетом
15 година постојања Викимедије Србије

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eleven − 9 =