Акција фудбалери на Светском првенству

Дванаесту по реду акцију на Википедији покренуо је корисник Soundwaweserb, а учесници исте позвани су да од 11. до 30. јуна пишу нове и проширују постојеће чланке о фудбалерима који су били у саставу своје репрезентације на Светском првенству у фудбалу. 

Акције су начин подстицања рада у одређеним областима или тематикама на Википедији на српском језику. Поједине области на Википедији слабије су развијене због мањка уредника, незаинтересованости или других разлога. Акције су направљене да би се те области боље разрадиле и да би достигле одређену границу квалитета. 

Главни циљ акције је да се ураде чланци фудбалера који недостају на Википедији на српском језику, а који су играли на Светским првенствима у периоду од 1930. до 2018. године. У акцији може свако да се учествује пре почетка или током трајања исте. Потребно је само да се потпише на страни учесника на Википедији. Корисници који ураде 5 или више чланака добиће споменицу након завршетка акције. Корисник који уради највише чланака у оквиру акције добија посебну споменицу. Евиденцију написаних чланака је могуће пратити и ажурирати на страни предвиђеној за то.

Правила акције:

  • Учесници акције могу бити сви регистровани корисници.
  • Споменица се додељује по завршетку акције, ако корисник напише 5 или више чланака.
  • Посебну споменицу добија корисник с највише написаних чланака.
  • Дозвољено је превођење чланака са других Википедија.
  • Након завршеног чланка на страницу за разговор истог потребно је ставити шаблон {{АФСП}}.

Ако имате питања или недоумице везане за акцију обратите се организатору акције (Soundwaweserb) или покрените дискусију на страници за разговор акције.


Извори: Страна акције на Википедији

Напомена о ауторским правима: Maradona cup azteca.jpg, извор El Gráfico, у јавном домену, са Викимедијине мултимедијалне оставе.

Слични чланци

Уређивачки маратон – Међународни дан особа са инвалидитетом
15 година постојања Викимедије Србије
Завршен уређивачки маратон поводом Међународног дана студената

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 − 1 =