Викиманија, редовна годишња конференција посвећена Википедији и њеним сестринским пројектима, ове године биће одржана у Есино Ларију, Италија од 24. до 26. јуна. Стотине волонтера, уредника Википедије разговараће о новим и постојећим пројектима и дискутовати о кључним стварима у Викимедијином покрету. Викимедија Србије отвара позив за стипендирање за учешће на конференцији уредника Википедије на српском језику.


Викиманија је највеће окупљање уредника Википедије, које се фокусира на визијуВикимедије: учинити свe знање овог света доступно свима на планети. Са више од 35 милиона чланака на 290 језика, Википедија представља највећу онлајн слободну енциклопедију у људској историји.

У циљу обезбеђивања једнаког приступа људском знању, дељења и доприноса истим, овај догађај се организује последњих 11 година како би окупио људе са истом мисијом. Као што је стварање Википедије резултат добровољног рада, тако је и организација ове Вики конференције у рукама интернационалног волонтерског тима.

Позивамо активне уреднике Википедије на српском језику да се пријаве за стипендије, како би  Википедија на српском језику, али и други пројекти Викимедије Србије били представљени колегама из света на најбољи могући начин. Стипендија обухвата покривање трошкова регистрације, смештаја и превоза (храна је обезбеђена на конференцији). Представник Вики заједнице из Србије учествоваће на сесијама, дебатама, радионицама и дружењима са Википедијанцима и Викимедијанцима из целог  света. Пожељно је да су пријављени кандидати активни уредници Википедије, да су упознати са другим Вики пројектима, али и да су спремни да поделе своја искуства и знања.

Заинтересовани се могу пријавити попуњавањем упитника. Пријаве су отворене до 21. априла.

Извори

Слични чланци

Викимедија Србије прославила 16 година рада
Завршена је акција Културно наслеђе на Википодацима
Викимедија Србије организује тренинг Управљање стресом и превенција сагоревања

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *