Проглашени победници такмичења на тему књига

Последње такмичење у 2021, у организацији Викимедије Србије, донело је Википедији на српском чак 314 чланака о књигама. У оквиру ових чланака, укупно је постављено 1.934.449 бајтова, а победу су однели уредници и уреднице Boja02, Vilena66 и Gzanag. Победници ће добити ваучере за куповину технике у износима од 20, 10 и 5 хиљада динара. Такође, два учесника добијају посебне награде у виду два ваучера за куповину књига. 

Такмичари су писали о књигама из разних жанрова од 1. до 30. новембра. Будући да ове године одржавање Сајма књига није било изводљиво, кроз ово такмичење желели смо да пренесемо дух разговора о књигама. Уредници и уреднице Википедије, као и они који до сада нису уређивали Википедију, имали су прилику да обогате ову онлајн енциклопедију разним публикацијама, монографијама, па чак и колекцијама књига. 

На такмичењу је учествовало десеторо уредника и уредница, док је петоро њих подржало пројекат кроз писање и допуњавање 32 чланка, која нису ушла у оквир оцењивања.

Корисник Boja02 је са унетих 865.828 бајтова однео победу и тако освојио ваучер од 20.000 РСД за куповину технике. На другом месту се нашла корисница Vilena66 због чега је награђена ваучером од 10.000 РСД за куповину технике, док је трећенаграђена Gzanag освојила ваучер од 5.000 РСД за куповину технике. Осим прве три награде, Викимедија Србије додељује две посебне награде у виду ваучера од 2.000 РСД за куповину књига корисницима DjordjeMarkovic и Dekriarh за посебан допринос такмичењу.

У писању и допуњавању чланака могли су да учествују сви регистровани корисници Википедије. За такмичење су се пријављивали на страни на Википедији, док су чланке уносили у евиденцију. Након истека такмичења, чланови жирија су додељивали оцене од 0 до 5, које су се множиле са бројем унетих бајтова. Жири су чинили искусни уредници и уреднице Википедије: BuhaM, Lessormore и Acaalexaca.

Честитамо победницима и захваљујемо се свим такмичарима на учешћу, као и члановима жирија који су оцењивали чланке! За наредна такмичења пратите страну на Википедији.


Ауторка: Ивана Маџаревић, Викимедија Србије

Илустрација: Горана Гомирац, Викимедија Србије

Слични чланци

Пети уређивачки маратон поводом Светског дана Рома 2024: Заједно креирамо знање о идентитету, историји, култури и правима Рома
Отворена регистрација за конференцију Викилајв 2024
Четврта акција писања биографија на Википедији на српском језику

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *