Википедија на српском добија Вајбер заједницу

Википедија на српском покренула је своју Вајбер заједницу, која ће служити као комуникацијски канал за разна обавештења о дешавањима, пројектима и акцијама на Википедији. 

Википедија на српском лежи на доброј вољи уредника и уредница да дају допринос и тако прошире слободно знање. Иако се многи нису никад упознали, комуникација међу њима је скоро свакодневна и веома је важна како би Википедија добро функционисала. Имајући то у виду, многи комуникацијски канали су покренути и врло се активно користе. 

Након сагледавања потреба, један од оваквих канала је и Вајбер заједница. Овим пројектом Википедија на српском језику прва ће добити комуникацијски канал на Вајберу, који ће се употребљавати упоредо са сервером на Дискорду. Вајбер заједници лако можете приступити кликом на овај линк. Садржај порука биће сјајни чланци на Википедији, текуће акције на Википедији на српском језику, текући маратони и такмичења Викимедије Србије, као и други садржај који буде занимљив заједници. 

На том серверу, администратори ће слати поруке, а остали корисници ће моћи да их читају. Администратори заједнице су администратори Википедије на српском језику и чланови канцеларије Викимедије Србије. Корисници ће такође моћи да реагују на поруке. 

Упутство

1. Отворите овај линк и пријавите се.

2. Ако сте администратор на Википедији или добровољац канцеларије Викимедије Србије, сачекајте да Вам суперадминистратор додели одговарајуће овлашћење. Ако Вам овлашћење није додељено након дужег периода чекања, приватно се обратите једном од администратора.

Препоручена подешавања:

У наставку вам препоручујемо како да подесите подешавања у циљу заштите приватности. Ако желите да дозволите примање порука, корисници вам могу слати поруке, али неће видети ваш број телефона (сем профилне слике), једино ако сте већ у контакту путем Вајбера.

Уколико желите да онемогућите приватне поруке од (осталих) чланова заједнице, кликните на наслов заједнице (Википедија на српском језику) и искључите опцију „Прими приватне поруке” (на енглеском: „Receive Private Messages”). Остали корисници неће бити у могућности да вам шаљу привате поруке сем ако сте већ у контакту путем Вајбера.

Неке информације остају видљиве свим члановима заједнице:

1. Ваша профилна слика и име

2. Списак чланова групе

3. Број телефона — само корисници с којима сте већ у контакту

Ако имате додатних питања везано за приватност и коришћење Вајбер заједнице, препоручујемо вам да прочитате блог пост Вајбера (на енглеском).


Аутори: Александар С. и Ивана Маџаревић

Напомена о ауторским правима: VIBER LOGO.png, аутора Icakaratekid, под cc by sa-3.0, са Викимедијине мултимедијалне оставе.

Слични чланци

Пети уређивачки маратон поводом Светског дана Рома 2024: Заједно креирамо знање о идентитету, историји, култури и правима Рома
Отворена регистрација за конференцију Викилајв 2024
Четврта акција писања биографија на Википедији на српском језику

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *