Викимедија Србије организује тренинг Управљање стресом и превенција сагоревања

Викимедија Србије организује тренинг који ће члановима и чланицама организације, као и уредницима и уредницама Википедије указати на начине на које могу управљати стресом, а у циљу повећања сопствених перформанси. Тренинг ће се одржати онлајн, 12. децембра, од 13 до 17 часова, а пријаве су отворене до 9. децембра у 23:59. 

Да ли осећате да сте преморени и да имате много задатака да обавите и због тога не стижете да избалансирате радни и приватни живот? Или вас фрустрира што издвајате слободно време да волонтирате, али уместо да имате личну сатисфакцију, наилазите на конфликтне ситуације? Различити неочекивани догађаји нас могу довести до стреса, а потенцијално и до проблема са здрављем и свакодневним функционисањем. Како нам је важно да сви чланови и чланице заједнице буду здрави, обезбедили смо тренинг који има циљ да сваком помогне да овлада вештинама за управљање стресом, као и да повећа самопоуздање и осећај личне вредности. 

Рад на Википедији је специфичан и услед онлајн радног окружења, неспоразуми нису ретка ствар. Ситуације у којима се не разумемо и у којима се преноси погрешна порука, могу бити врло стресне и кроз дужи временски период могу довести до сагоревања и, нажалост, некада чак и одустајања од рада. У циљу спречавања овог исхода, покренули смо тренинге који могу бити од велике помоћи заједници. 

Како је заједница изразила жељу да учествује на оваквим и сличним обукама, Викимедија Србије је ангажовала Убунту центар да одржи тренинг који ће обухватити врсте стресора са акцентом на радни стрес, стрес и перформанс, синдром сагоревања и управљање временом. Тренинг ће се састојати од теоријског и практичног дела, као и дела резервисаног за евалуације. 

Сви заинтересовани се могу пријавити путем кратког формулара до четвртка, 9. децембра у 23:59. Тренинг ће се одржати преко Зум платформе, а будући да је рад у мањој групи продуктивнији, имајте у виду да су места ограничена. Такође, како би тренинг имао ефекта, охрабрују се заинтересовани да активно учествују у вежбама, уз поштовање других учесника и учесница. 


Ауторка: Ивана Маџаревић, Викимедија Србије

Илустрација: Горана Гомирац, Викимедија Србије

Слични чланци

Резултати конкурса за доделу микрогрантова 2024.
Придружите се јубиларном петом уређивачком маратону поводом Светског дана Рома
Одржан уређивачки маратон у оквиру Викигеп кампање

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *