Тематско окупљање заједнице – ГЛАМ

Друго по реду онлајн тематско окупљање Википедијанаца и Викимедијанаца биће организовано у четвртак, 17. јуна, од 18. часова, путем Зум платформе. Овог пута учесници окупљања имаће прилику да попричају о ГЛАМ програму и сазнају шта се све крије „иза сцене” када музеји, библиотеке, архиви и многи други отваре своја врата и упознају публику са културним наслеђем Србије.

Тематска окупљања намењена су дружењу и покретању разговора о битним питањима у вези са Википедијом, Викимедијиним пројектима и активностима Викимедије Србије. Идеја је да окупљања буду онлајн, што ће омогућити волонтерима и волонтеркама из различитих градова једноставно учешће. Предлагање тема биће могуће како за организаторе, тако и за учеснике и учеснице окупљања.

ГЛАМ (Galleries, Libraries, Archieves, Museums) програм један је од три програма Викимедије Србије и подразумева двострану сарадњу са институцијама културе у циљу прикупљања, дигитализације и ослобађања материјала које музеји, библиотеке, архиви и многе друге установе од јавног значаја имају у својим ризницама.

Током окупљања, учесници ће моћи ближе да виде како изгледа стажирање у једној институцији, да се упознају са постојећим моделима сарадње, да дају предлоге за нове, сугеришу новине за унапређивање програма, као и да буду упознати са тренутним и планираним акцијама које нас очекују, а чији део могу бити.

Позивамо све заинтересоване да се прикључе дискусији и да кроз разговор и отворену комуникацију радимо на бољем умрежавању међу волонтерима који чине заједницу Википедије на српском и Викимедије Србије.

Све информације о састанку налазе се на страни окупљања на Википедији.

Ауторка: Ивана Маџаревић, Викимедија Србије
Напомена о ауторским правима: Илустрација Горане Гомирац

Слични чланци

Вики воли спорт први пут на Википедији на српском језику!
Завршен је трећи по реду уређивачки маратон поводом Светског дана избеглица!
Ратификација Повеље покрета

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *