Проглашени су победници такмичења Азијски континент!

Викимедија Србије је овог септембра покренула такмичење под називом Азијски континтент. Такмичење је трајало од 10. септембра до 10. октобра, а сви учесници су могли да пишу о азијском континенту.  Ово такмичење је имало за циљ да обогати Википедију на српском језику чланцима који покривају разноврсне аспекте највећег и најнасељенијег континента на свету. Теме о којима су могли писати уредници и уреднице јесу историја и географија Азије, економија, технологија, знамените личности, спорт, културе и религије.

Током такмичења унето је преко 36 милиона бајтова на Википедију на српском језику, учествовало је 11 уредника и уредница, написано 123 нових чланака а 20 је допуњено. Прво место је освојила корисница Aleksandra Đuričić, освојио је, друго место заузеo корисник Sadko а трећу награду корисник Zlockolicki

Писање о Азији на Википедији је од великог значаја јер овај континент обухвата невероватну културну, историјску и природну разноликост. Обогаћивањем садржаја о Азији, доприносимо бољем разумевању и повезивању људи широм света. Такође, повећавамо доступност информација о мање познатим аспектима азијских земаља.

Корисница Aleksandra Đuričić је са унетим 10 милиона бајтова однела победу и тако освојила ваучер од 20.000 РСД за куповину технике. На другом месту се нашао корисник Sadko, због чега је награђен ваучером од 10.000 РСД за куповину технике, док је трећенаграђени Zlockolicki освојио ваучер од 5.000 РСД за куповину технике. Викимедија Србије додељује две посебне награде у виду ваучера од 2.000 РСД за куповину књига корисницима Plamen и Ранко Николић за посебан допринос такмичењу.

У писању и допуњавању чланака могли су да учествују сви регистровани корисници Википедије. За такмичење су се пријављивали на страни на Википедији, док су чланке уносили у евиденцију. Након истека такмичења, чланови жирија су додељивали оцене од 0 до 5, које су се множиле са бројем унетих бајтова. Жири су чиниле искусни уредници: AxeAdam20, DrMako и Mickey Mystique.

Честитамо победницима и захваљујемо се свим такмичарима на учешћу, као и члановима жирија који су оцењивале чланке! 

За наредна такмичења пратите страну на Википедији.


Ауторка: Милена Миленковић, Викимедија Србије

Илустрација: Милена Миленковић, Викимедија Србије

Слични чланци

Проглашени су победници такмичења Азијски континент!
Најбољи резултат на глобалном нивоу!
Конкурс за менаџера канцеларије

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *