Отворене пријаве за Еду Вики конференцију 2023

Викимедија Србије вас позива да се пријавите за Еду Вики конференцију 2023, која ће бити одржана од 26. до 28. маја, у Хотелу М, у Београду. Конференција је међународног карактера и окупиће представнике Викимедијиних заједница, а у циљу размене знања и искуства у домену образовања. 

Еду Вики конференцију организују корисничка група Википедија и образовање и Викимедија Србије, а финансирана је од стране Задужбине Викимедија. Догађај је намењен лидерима у Викимедијином покрету, који се баве интегрисањем Викимедијиних пројеката у образовање. Окупиће укупно 120 учесника из целог света, а 10 стипендија се додељује уредницима Википедије на српском и онима који доприносе образовним пројектима у Србији. Стипендија обухвата покривање трошкове пута, смештај и храну. Програм конференције је у изради и биће финализован до 1. маја. 

Заинтересовани се могу пријавити попуњавањем формулара до 7. маја. Од учесника се очекује активно учешће и укљученост у циљу размене искуства. Будући да је програм конференције на енглеском, од пријављених се очекује виши ниво познавања језика. Одабраним учесницима биће покривени трошкови хране, смештаја и превоза.

Догађаји Викимедије Србије организују се у духу добре комуникације, сарадње и креативности. У том смислу се претпоставља добра намера свих учесника којом се ствара пријатељски простор. Молимо све учеснике да поштују Политику пријатељског простора.

За све додатне информације можете посетити страну конференције на мети или послати питања на eduwiki@vikimedija.org.


Ауторка: Ивана Маџаревић, Викимедија Србије

Илустрација: Горана Гомирац, Викимедија Србије

Слични чланци

Отворена регистрација за конференцију Викилајв 2024
Четврта акција писања биографија на Википедији на српском језику
Резултати конкурса за доделу микрогрантова 2024.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *