Омладинско позориште ДАДОВ и фантастични резултати стажирања

Завршен је пројекат Википедијанац стажиста у Омладинском позоришту ДАДОВ са изузетним успехом. Захваљујући реализацији овог пројекта, написани су и допуњени бројни чланци важни за позориште, његову историју и развој, знамените личности и представе, а ослобођене су и важне фотографије за илустрацију чланака на Википедији. Са написаних скоро 300 нових чланака, овај пројекат добија улогу стажирања са највећим бројем написаних чланака!

Са традицијом дужом од пола века, Омладинско позориште ДАДОВ кроз представе, школу глуме, радионице и предавања ради на формирању младих глумаца и уметника. Био је полазна тачка многим, сада већ успешним, глумцима, а у свом репертоару је извео преко 250 представа.

Википедијанац стажиста је током овог пројекта написао 287 нових чланака, допунио 23, а 52 илустровао. Сви чланци су поткрепљени на Википодацима. На Викимедијину оставу је постављена 395 фотографија, где се налазе фотографије важне за илустрацију чланака на Википедији. Сада, на Викимедијиној остави можете наћи фотографије бројних представа, попут Баладе о Пишоњи и Жуги, Насиља, Друштва мртвих песника, У цара Тројана козије уши, али и плакате тих представа, као и савремене српске драме за младе.

Википедијанац стажиста део је глобалног програма сарадње са институцијама културе ГЛАМ (Galleries, Libraries, Archives, Museums), који се спроводи у читавом свету скоро 10 година. Идеја овог програма је у двосмерној сарадњи са установама културе, којима се додељује искусан уредник Википедије на одређени временски период, како би радио на увећању садржаја вики пројеката из области културно-историјског наслеђа

Аутор: Горана Гомирац, Викимедија Србије

Напомена о ауторским правима:

  • File:Balada o Pišonji i Žugi – DADOV (19).jpg, аутора Youth Theatre DADOV, Belgrade под ЦЦ 4.0 дозволама на Викимедијиној остави.
  • File:Balada o Pišonji i Žugi – DADOV (28).jpg, аутора Youth Theatre DADOV, Belgrade под ЦЦ 4.0 дозволама на Викимедијиној остави.
  • File:Generalna proba predstave – U cara Trojana kozje uši – DADOV 06.jpg, аутора Youth Theatre DADOV, Belgrade под ЦЦ 4.0 дозволама на Викимедијиној остави.
  • File:HAJDUCI DADOV 2013 061.jpg, аутора Youth Theatre DADOV, Belgrade под ЦЦ 4.0 дозволама на Викимедијиној остави.
  • File:HAJDUCI DADOV 2013 084.jpg, аутора Youth Theatre DADOV, Belgrade под ЦЦ 4.0 дозволама на Викимедијиној остави.

Слични чланци

Отворена регистрација за конференцију Викилајв 2024
Четврта акција писања биографија на Википедији на српском језику
Резултати конкурса за доделу микрогрантова 2024.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *