Донација Удружењу Лицеулице

У четвртак, 23. децембра, били смо гости Удружења Лицеулице, а том приликом је председник Викимедије Србије, Мирослав Лоци, члановима тима уручио донацију у виду опреме. Одлуком Управног одбора Викимедије србије, Удружењу Лицеулице донирано је 3 лаптопа, 8 мобилних телефона, камера и дигитални фото-апарат.

Лицеулице је организација која доприноси социјалној и економској инклузији припадника маргинализованих група у Србији. Њихова најпознатија активност је издавање магазина „Лицеулице”, који продају искључиво припадници угрожених и маргиналних група, зарађујући половину од сваког продатог примерка. Kроз ову форму самозапошљавања, и уз дневну психосоцијалну подршку, помажу им да остваре приход, стекну самопоуздање, одређене вештине и тако крену ка самосталности. 

Викимедија Србије се нада да је ово почетак једне лепе сарадње и да ће донирана опрема бити од користи члановима тима, а пре свега продавцима којима је помоћ најпотребнија. Уколико и ви желите да подржите њихов рад, то можете урадити тако што ћете се претплатити на магазин „Лицеулице”, купити неки од њихових производа, или уплатити донацију на њихов рачун.


Аутор: Бојан Цветановић, Викимедија Србије

Ауторка фотографије: Ивана Митровић, Лицеулице

Слични чланци

Пети уређивачки маратон поводом Светског дана Рома 2024: Заједно креирамо знање о идентитету, историји, култури и правима Рома
Отворена регистрација за конференцију Викилајв 2024
Четврта акција писања биографија на Википедији на српском језику

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *