Викимедија Србије организује тренинг Управљање стресом и превенција сагоревања

Викимедија Србије организује тренинг који ће члановима и чланицама организације, као и уредницима и уредницама Википедије указати на начине на које могу управљати стресом, а у циљу повећања сопствених перформанси. Тренинг ће се одржати онлајн, 12. децембра, од 13 до 17 часова, а пријаве су отворене до 9. децембра у 23:59. 

Да ли осећате да сте преморени и да имате много задатака да обавите и због тога не стижете да избалансирате радни и приватни живот? Или вас фрустрира што издвајате слободно време да волонтирате, али уместо да имате личну сатисфакцију, наилазите на конфликтне ситуације? Различити неочекивани догађаји нас могу довести до стреса, а потенцијално и до проблема са здрављем и свакодневним функционисањем. Како нам је важно да сви чланови и чланице заједнице буду здрави, обезбедили смо тренинг који има циљ да сваком помогне да овлада вештинама за управљање стресом, као и да повећа самопоуздање и осећај личне вредности. 

Рад на Википедији је специфичан и услед онлајн радног окружења, неспоразуми нису ретка ствар. Ситуације у којима се не разумемо и у којима се преноси погрешна порука, могу бити врло стресне и кроз дужи временски период могу довести до сагоревања и, нажалост, некада чак и одустајања од рада. У циљу спречавања овог исхода, покренули смо тренинге који могу бити од велике помоћи заједници. 

Како је заједница изразила жељу да учествује на оваквим и сличним обукама, Викимедија Србије је ангажовала Убунту центар да одржи тренинг који ће обухватити врсте стресора са акцентом на радни стрес, стрес и перформанс, синдром сагоревања и управљање временом. Тренинг ће се састојати од теоријског и практичног дела, као и дела резервисаног за евалуације. 

Сви заинтересовани се могу пријавити путем кратког формулара до четвртка, 9. децембра у 23:59. Тренинг ће се одржати преко Зум платформе, а будући да је рад у мањој групи продуктивнији, имајте у виду да су места ограничена. Такође, како би тренинг имао ефекта, охрабрују се заинтересовани да активно учествују у вежбама, уз поштовање других учесника и учесница. 


Ауторка: Ивана Маџаревић, Викимедија Србије

Илустрација: Горана Гомирац, Викимедија Србије

Слични чланци

Отворена регистрација за конференцију Викилајв 2024
Четврта акција писања биографија на Википедији на српском језику
Резултати конкурса за доделу микрогрантова 2024.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *