ЦЕЕ пролеће, друго за редом интернационално такмичење на Википедији у писању о земљама Централне и Источне Европе, успешно је завршено. Ове године, учесници на такмичењу написали су и допунили чак 321 чланак.

Руски балет, Устанак комитопула, Култура и спорт Белорусије, Аустријска књижевност само су неки од креираних и знатно побољшаних чланака који представљају резултат овог, све већег интернационалног такмичења. Поред ових, примамљиве теме биле су и бројне историјске и знамените личности и догађаји којим је Википедија на српском обогаћена.

У писању чланака учествовало је тринаест учесника који су написали 279 нових и допунили 42 постојећа чланка о земљама Централне и Источни Европе, укључујући и све теме везане за ове земље: спорт, историја, географија, музика, култура…

Написани чланци су прегледани од стране дугогодишњих Википедијанаца: Intermedichbo, Serbianboy, Soundwaweserb.

Како би се осигурао квантитет и квалитет чланака, чланови жирија су давали бодове од 0 до 2, који су се множили са бројем унетих бајтова за сваки чланак. Такмичењу је на овај начин, највише допринео Миљан Симоновић са написаним 41 и допуњена 22 чланка који ће бити награђен фото-апаратом. Следи га Konkvistador са 89 написаних и 80 допуњених чланака, који добија таблет. НиколаБ је заузео треће место са укупно 39 написаних и 36 побољшаних чланака на Википедији на српском језику и освојио је ранац за лаптоп. Поред прва три места, књигама су награђени корисници са највише доприноса, најбољи новајлија и корисник који је написао најбољи чланак и то: NenaBOR, Lackope, Милан Животић и Ivan VA.

ЦЕЕ Пролеће је интернационално такмичење, покренуто први пут 2015. године од стране чланова Викимедијиног покрета из Централне и Источне Европе. Ове године, такмичење се организује у преко 30 заједница. У Србији је такмичење одржано од 21. марта до 31. маја у организацији Викимедије Србије и Викимедијине Заједнице Републике Српске.

Захваљујемо се и осталим учесницима који су допринели повећању броја чланака и допунили постојеће на Википедији на српском језику, а надамо се да ћемо заједно наставити рад на побољшању квалитета највеће јужнословенске енциклопедије.

Извори

Слични чланци

Прикључите се такмичењу на Википодацима поводом Међународног дана музеја
Пети уређивачки маратон поводом Светског дана Рома 2024: Заједно креирамо знање о идентитету, историји, култури и правима Рома
Отворена регистрација за конференцију Викилајв 2024

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *