Резултати такмичења Вики чланци траже илустрацију 

Завршено је такмичење Вики чланци траже илустрацију на ком је заједница Википедија на српском остварила одличне резултате. Вики чланци траже илустрацију (Wikipedia Pages Wanting Photos) годишња је акција у којој википедијанци на свим језичким верзијама Википедије додају фотографије у чланцима којима недостаје илустрација. Циљ је промовисање употребе дигиталних мултимедијалних датотека које су прикупљене током различитих фото-такмичења и фото-тура које приређује заједница Викимедије у чланцима на Википедији. Такмичење је трајало од 1. јула до 31. августа 2024.

Уредници и уреднице који су били најактивнији и којима ће бити додељени ваучери за куповину књига у износима од по 2.000 РСД су: Nikolina Šepić, Sadko, Aleksandra Đuričić, EmiliaITČA и Ванилица

Током овогодишње акције, 9 учесника и учесница су направили 18 438 измена у оквиру 13 086 чланка. Све статистике доступне су путем праћења хештега #WPWPSR.

Захваљујемо се свим уредницима на учешћу и желимо им срећу за даље рангирање на глобалном такмичењу на ком следе вредне награде. Резултати глобалног такмичења ће бити објављени октобра ове године. 


Ауторка: Милена Миленковић, Викимедија Србије

Илустрација: Напомена о ауторским правима: WPWP logo 1.png, аутора Блесинг Оџоа, под cc by-sa-4.0, са Викимедијине мултимедијалне оставе.

Слични чланци

Завршен је осми по реду уређивачки маратон Вики воли прајд!
Откријмо заједно Азију!
Резултати такмичења Вики чланци траже илустрацију

3 Responses

  1. Ја тек сада видим да је двоструки википедијанац године и администратор википедије на српском језику Садко који је обрисао шаблон Кратак опис и који је трајно блокиран на википедији на руском као и на википедији на српскохрватском језику учествова, дивно!

    https://www.facebook.com/share/p/AEEP31VeEti7WxZX/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *