Откријмо заједно Азију!

Викимедија Србије овог септембра покреће такмичење под називом Азијски континтент. Такмичење ће трајати од 10. септембра до 10. октобра, а сви учесници моћи ће да пишу о азијском континтенту.  Ово такмичење има за циљ да обогати Википедију на српском језику чланцима који покривају разноврсне аспекте највећег и најнасељенијег континента на свету. Теме о којима могу писати уредници и уреднице јесу историја и географија Азије, економија, технологија, знамените личности, културе и религије. 

Такмичења на Википедији представљају подухвате који имају за циљ повећање слободног знања кроз креирање и побољшање чланака на Википедији у виду такмичења, али и раст мотивације и активног учешћа заједнице у раду на Вики пројектима. 

Овог пута, изабрана је ова тема јер смо утврдили на основу анкете да уредници и уреднице највише воле да пишу о историји и географији на такмичењима које организује Викимедија Србије. 

Писање о Азији на Википедији је од великог значаја јер овај континент обухвата невероватну културну, историјску и природну разноликост. Обогаћивањем садржаја о Азији, доприносимо бољем разумевању и повезивању људи широм света. Такође, повећавамо доступност информација о мање познатим аспектима азијских земаља.

Чланови жирија прегледаће све чланке и бодовати сваки понаособ бодовима од 0 до 5 а затим ће оцену помножити са бројем бајтова новог или допуњеног чланка. Молимо све такмичаре да пре почетка такмичења пажљиво прочитају правила и смернице. Прва три корисника са највише бодова добиће ваучере за куповину технике у износима од 20, 10 и 5 хиљада динара, а поред тога биће додељена и две додатне награде у виду ваучера за куповину књига.

Више информација о самом такмичењу и правилима можете прочитати на страници на Википедији

Срећно!


Аутор: Милена Миленковић, Викимедија Србије

Илустрација: Милена Миленковић, Викимедија Србије

Слични чланци

Завршен је осми по реду уређивачки маратон Вики воли прајд!
Откријмо заједно Азију!
Резултати такмичења Вики чланци траже илустрацију

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *