Заједно за људска права и планету!

Викимедија Србије се пети пут заредом придружује глобалној кампањи #WikiForHumanRights. Ова кампања има за циљ повећање видљивости садржаја о људским правима, а ове године се фокусира на право на здраву и одрживу животну средину. На Википедији на српском ће бити реализована у виду уређивачког маратона који ће трајати од 27. маја до 2. јуна 2024. године.

Организатори охрабрују све Викимедијине огранке и заједнице да на Викимедијиним пројектима покрену иницијативе које ће повећати свест о људским правима и праву на чисто, здраво и одрживо окружење за живот. 

Циљ кампање је да се осигура да сви људи на планети имају приступ неутралним чињеницама заснованим на актуелним информацијама за одрживу будућност која се фокусира на људска права, укључујући теме као што су право на здраву животну средину.

Придружите се и креирајте садржај који повезује људска права, здраву животну средину и разнолике заједнице под утицајем еколошких, и других проблема широм света.

Писањем чланака о овим темама, учесници и учеснице могу допринети видљивости и приступачности информација. Чланци ових тема подстичу активизам и ангажман. Они могу подстакнути људе на делање, подизање свести и учешће у акцијама за заштиту људских права и животне средине.

Заједно можемо допринети светском знању и подржати важне теме!

За учешће је потребно да се пријавите на страни догађаја на Википедији. 


Ауторка: Милена Миленковић, Викимедија Србије

Илустрација: Милена Миленковић, Викимедија Србије

Слични чланци

Ратификација Повеље покрета
Такмичење Вики чланци траже илустрацију 2024 је пред вама!
Проглашени победници ЦЕЕ Пролећа 2024!

One Response

  1. Одлично осмишљена капмања, драго ми је што сам учествовао!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *