Најбољи резултат на глобалном нивоу!

Завршено је такмичење Вики чланци траже илустрацију и донело сјајне резултате! На глобалном нивоу, ово такмичење донело је фотографије у преко 72 хиљаде чланака на 205 пројеката, а учествовало је 434 уредника. Заједница Википедије на српском је остварила запажене резултате тако што су уредници и уреднице илустровали чак 13 086 чланака. Уредница Николина Шепић је победница овог такмичења на глобалном нивоу са својих 12 885 доприноса!

„Такмичење Вики чланци траже илустрације је изузетно важно и значајно, како за саму Википедију тако и за њене читаоце. Фотографије представљају важан извор информација који олакшава разумевање прочитаног. Податак да је током такмичења илустровано 13.086 чланака указује на потребу чешћег организовања оваквих акција, те овим путем позивам све заинтересоване да се укључе у овај важан посао. Изузетна ми је част што сам другу годину узастопно победница такмичења на глобалном нивоу и што је рад наше заједнице препознат у свету. Овим путем се захваљујем организаторима на позиву. „

Николина Шепић, победница такмичења на глобалном нивоу

Вики чланци траже илустрацију (Wikipedia Pages Wanting Photos) годишња је акција у којој википедијанци на свим језичким верзијама Википедије додају фотографије у чланцима којима недостаје илустрација. Циљ је промовисање употребе дигиталних мултимедијалних датотека које су прикупљене током различитих фото-такмичења и фото-тура које приређује заједница Викимедије у чланцима на Википедији. Такмичење је трајало од 1. јула до 31. августа 2024.

Током овогодишње акције, 9 учесника и учесница на Википедији на српском су направили 18 438 измена у оквиру 13 086 чланка. Уредници и уреднице који су били најактивнији и којима ће бити додељени ваучери за куповину књига у износима од по 2.000 РСД су: Nikolina ŠepićSadkoAleksandra ĐuričićEmiliaITČA и Ванилица.  Све статистике доступне су путем праћења хештега #WPWPSR.

Захваљујемо се ученицима и учесницама на огромном доприносу којим су обогатили Википедију и учинили је примамљивијом за читање.


Ауторка: Милена Миленковић, Викимедија Србије

Илустрација: Горана Гомирац, Викимедија Србије

Напомена о ауторским правима: WPWP logo 1.png, аутора Блесинг Оџоа, под cc by-sa-4.0, са Викимедијине мултимедијалне оставе.

Слични чланци

Проглашени су победници такмичења Азијски континент!
Најбољи резултат на глобалном нивоу!
Конкурс за менаџера канцеларије

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *